De GP van Nederland

Visit the Dutch GP

Van 1952 tot 1985 werd er ieder jaar in de Zandvoortse duinen de GP van Nederland verreden. Nu in mei 2020 komt er weer een Grote Prijs van Nederland. De animo was groot dus de kaarten zijn allemaal verkocht. In het seizoen 2020 is de GP van Nederland de eerste Europese Grand Prix en heeft het dus Barcelona van die troon gestoten. Het Formule 1 weekend in Zandvoort is van 3 mei 2020 tot en met 5 mei 2020.

Voor veel bezoekers zal dit de eerste GP zijn welke zij bezoeken. Dan zijn er ongetwijfeld veel vragen. Racebezoeken.nl geeft hier én op het forum heel veel informatie over het bezoeken van de GP van Nederland. En staat de informatie er nog niet? Dan kun je je eenvoudig even aanmelden op het forum om al je vragen te stellen.

Top 5 meest gestelde vragen over de GP van Nederland:

  • Hoe ver is de verbouwing aan het circuitpark Zandvoort?
  • Hoe kom ik aan kaarten voor de GP van Nederland?
  • Waar vind ik een betaalbare hotelkamer voor het GP weekend?
  • Hoe kan ik het beste naar het circuit reizen?
  • Welke tribune is het beste op circuit Zandvoort?
  • Waar zijn campings / camperplekken te vinden?

Hoe ver is de verbouwing aan het circuitpark Zandvoort?

We krijgen regelmatig de vraag hoe ver de verbouwing inmiddels is aan het circuitpark in Zandvoort. We zullen hier onder telkens de meest actuele video plaatsen met betrekking tot de voortgang van de verbouwing aan het circuit.

Inmiddels is het circuit nagenoeg helemaal klaar. De eerste races zijn al verreden en alleen wat zaken rondom de baan hebben nog wat aandacht nodig en die krijgen ze. Max Verstappen heeft inmiddels al zijn eerste rondjes gereden over het onlangs verbouwde circuit in Zandvoort. Verstappen had de eer om het circuitpark Zandvoort te openen en gelukkig deed hij dit in een Formule 1 auto. Wel is waar in iets verouderde Red Bull, maar dat bracht juist het heerlijke geluid van de V8 weer even terug. Max Verstappen heeft zijn eerste meters dus al neergelegd in Zandvoort en deed dat dus in de RB8. Hier onder zie je wat toffe video’s van de opening door Verstappen.

Hoe kom ik aan kaarten voor de GP van Nederland?

Dat wordt een lastig verhaal, het circuit heeft de kaarten voor de komende editie uitverkocht, daarna de opnieuw beschikbare kaarten opnieuw in de verkoop gedaan. Er zullen helaas maar sporadisch kaarten te koop aangeboden worden, de organisatie probeert dit buiten het zwarte circuit te houden, verkoop van kaarten voor de GP van Nederland zou alleen via de officiële kanalen mogelijk moeten zijn. Hou de website van de organisatie dan ook goed in de gaten!

Waar vind ik een betaalbaar hotelkamer voor het GP weekend?

Helaas is er nu in december 2019 al niet meer in de omgeving van het circuit een betaalbare hotelkamer te vinden. AirBnB heeft wekelijks nieuw aanbod van mensen die besluiten een kamertje of heel huis aan te bieden in de regio. Dus deze website zouden wij zeker even in de gaten houden als je nog op zoek bent naar een slaapplaats voor de DutchGP. Daarnaast kun je natuurlijk zoeken bij aanbieders zoals hieronder bij Expedia.

Hoe kan ik het beste naar het circuit reizen?

De eerste reactie op de komst van de Formule 1 was natuurlijk dat het verkeerstechnisch niet mogelijk was. Dit probleem is niet opgelost met extra asfalt dus is nog steeds actueel. Als je niet uren in de file wilt staan om de GP van Nederland te bezoeken dan is het raadzaam om te overnachten in Zandvoort, of anders een alternatief voor de auto te zoeken. Openbaar vervoer en dan met name de trein is een optie, maar verwacht geen zitplaats. De organisatie zet vol in op de fiets, dit lijkt vooralsnog de beste oplossing hoewel je dat nooit zeker weet met het Nederlandse voorjaarsweer.

En mocht je met de trein naar Zandvoort afreizen dan hebben we speciaal voor jou een mooie video gemaakt hoe het station in Zandvoort er nu uit ziet en wat ze precies verbouwd hebben om de mensenstroom goed aan te kunnen. Tevens vertellen we je hoe je het beste kan lopen vanaf het treinstation in Zandvoort naar het circuit. Check de video hieronder en wil je op de hoogte blijven van onze video’s abonneer je dan op ons YouTube kanaal via de video en je mist niets meer!

Een andere optie zou kunnen zijn om met de auto naar Zandvoort te rijden, te parkeren in de omgeving en het laatste stuk af te leggen op een meegebrachte fiets. Die parkeerplaatsen zijn gewoon langs de openbare weg te vinden, anders hebben wij nog wel een paar goede suggesties op het forum voorbij zien komen.

Circuit Zandvoort DutchGP

Welke tribune is het beste op circuit Zandvoort?

De favoriete plekken voor toeschouwers op Zandvoort waren voor de verbouwing altijd de duinen bij de Tarzanbocht, en de Hans Ernst bocht, voorheen Audi S bocht. Na de huidige verbouwing voor het Formule 1 circus worden er op nieuwe plekken tribunes bijgeplaatst. Maar ook na de verbouwing van het circuit zal de Tarzanbocht één van de plekken zijn waar de meeste inhaalacties te verwachten zullen zijn. Daarnaast is het natuurlijk de eerste bocht na de start dus ook daar zal het even wringen worden om alle coureurs er door heen te krijgen, een garantie voor spektakel!

Foto van het publiek in de duinen voor de Tarzanbocht
Publiek in de duinen voor de Tarzanbocht

Waar zijn campings / camperplekken te vinden?

Er zijn in Zandvoort de laatste jaren steeds meer campings verdwenen. Voor de GP van Nederland zijn er meerdere initiatieven voor tijdelijke F1 campings. Zo is er sprake van een camping op de golfbaan en op de velden van een voormalige voetbalvereniging. Daarnaast wil de organisatie van de GP van Nederland een tijdelijke personeelscamping gaan oprichten. Alle campings, camperplekken en tijdelijke camping initiatieven hebben wij in een overzicht op het forum geplaatst en ook op onze webpagina. Klik hier voor het campingoverzicht

Lees meer...