GP van Oostenrijk 2020, de voorbereiding!

Achtergrond banner

De mensen achter de website racebezoeken.nl gaan naar de F1 GP van Oostenrijk in 2020! Uiteraard gaan we al onze voorbereidingservaringen voor jullie bijhouden. De eerste maar belangrijkste tip is dat je heel vroeg kaarten moet boeken. Op het moment dat wij deze letters typen is het half december, via de website van het circuit zijn de tribunes al uitverkocht op de allerduurste tickets na.

Tickets kopen voor de GP van Oostenrijk

Ons gezelschap bestaat uit 5 kerels, goed op elkaar afgestemd want allen zijn we in de eerste plaats race-fans. Wij gaan naar de Formule 1 vanwege de sport, nu zijn we niet ongezellig maar het feest er om heen is voor ons niet noodzakelijk. De Max Verstappen tribune was een optie maar we hebben een Ferrari fan in hart en nieren onder ons dus die had niet de voorkeur. (Hij durfde niet in een rood shirtje plaats te nemen omdat hij bang was dat hij gepest werd 😉 ) Wij hadden al enige tijd om ons heen gekeken naar de prijzen, in afwachting van verlofaanvragen, om goed te worden gekeurd. In de week van 16 december gingen de lichten op groen, we kwamen er vrijwel direct achter dat de tickets bijna uitverkocht waren en overal al flink in prijs gestegen!

Wij hebben uiteindelijk via een ticketshop weekendkaarten op de RedBull tribune aangekocht: sectie j / k. Die keuze was snel gemaakt, je hebt goed zicht op bijna het gehele circuit, tv-schermen in de buurt en achter de tribune is de RedBull stand met veel actie en vertier. Ook de F1 Fanzone is vlakbij.

GP van Oostenrijk circuitkaart

Wij betaalden uiteindelijk €275,- per persoon voor weekendkaarten. Dat is beduidend duurder dan waarvoor ze in eerste instantie op de website van het circuit werden aangeboden. De originele voorverkoopprijs voor deze kaarten was €155,- en na 1 januari 2020 zouden ze €195 kosten. Helaas moesten wij wachten op verlofaanvragen, het kan dus zeker de moeite lonen om snel kaarten te kopen en een risico te nemen. Ben je nog op zoek naar F1 kaarten voor de Grand PRix Oostenrijk dan kun je ze nu nog kopen bij Gootickets!

Een slaapplaats tijdens de GP van Oostenrijk

Racebezoeken.nl gaat uiteindelijk met 5 personen, helaas konden er een aantal niet mee door uiteenlopende redenen. Het huren van een camper was onderdeel van het originele plan. Doordat er wat personen af vielen hebben we dit plan uiteindelijk laten varen. Andere opties waren het boeken van een aantal hotelkamers. De caravan achter de auto hangen of een huis huren.

Uiteindelijk viel een hotel af, alle hotels in de omgeving van het circuit zaten al vol of vragen enorme bedragen per nacht. De caravan maakt de reis vele malen langer en daarom minder aantrekkelijk. Ook de prijzen van campings in de omgeving van de Red Bull Ring zijn niet mals. Verder weg gelegen campings vragen ongeveer €15-20 per persoon per nacht. Houdt dan rekening met ongeveer 30-35 minuten reistijd. Op dit moment zijn we nog bezig met een slaapplaats in de omgeving, hierover later meer.

De reis naar de GP van Oostenrijk

Nu een aantal personen uit ons gezelschap afvielen, lieten wij het plan varen om een 9 -persoons busje te huren, ondanks een prima aanbod van Diks autoverhuur met onbeperkte kilometers. Het is met 5 personen een beetje overdreven en niet nodig om een 9 persoonsbus te huren. Wij gaan met een personenauto naar de GP van Oostenrijk. We hebben nog geprobeerd om een elektrische auto te huren maar dan zou de reis wat lang duren en helaas kunnen we niet meer vrije dagen regelen. Aangezien wij de pitwalk op het wensenlijstje hebben staan zullen we vroeg in de nacht gaan vertrekken. Een andere optie is om het vliegtuig te nemen, kijk eens op de banner hieronder om alle maatschappijen te vergelijken.

Ons reisverslag volgt in deel 2! Wil je zelf tips vragen of heb je tips? Reageer dan op het forum!

Update: De Formule 1 race in Oostenrijk werd in 2020 wel gereden maar zonder publiek vanwege de Covid-19 uitbraak. Wij zijn uiteindelijk met onze aankoop van tickets via Global-Tickets gedupeerd voor €90 p.p.. Een juridische truc zorgde er voor dat wij slechts een deel van onze tickets vergoedt kregen, dit terwijl Global Tickets door de Red Bull ring volledig schadeloos is gesteld. Slechte communicatie, niet bereikbaar en niet reageren op mails! Als je ons dus vraagt of Global-Tickets met een postadres in Groningen betrouwbaar is om Formule 1 kaarten bij te kopen dan kunnen wij uit eigen ervaring zeggen dat Global Tickets een onbetrouwbare partij is om je tickets bij aan te schaffen!

In 2021 zijn we naar de GP van Oostenrijk geweest, de blog hiervan volgt snel!

Lees meer...