Wat neem je mee naar het circuit?

Gehoorbescherming op het circuit

Als je voor het eerst naar het circuit gaat dan is het handig als je van te voren weet wat handig is om mee te nemen naar het circuit! Wij hebben al een aantal race bezoeken gedaan, in de verschillende klassen, dus kunnen je goed informeren over wat handig is om mee te nemen.

Let op je gewicht!

Uiteraard reis je het liefst met zo min mogelijk gewicht. Probeer in alles wat we aangeven wat handig is om mee te nemen de lichtste variant te kiezen! Dit voorkomt dat je de hele dag met een enorme zware rugzak loopt. En aangezien je best wat stappen zet in een raceweekend scheelt iedere kilogram bij iedere stap. We hebben een handige checklist “wat neem je mee naar het circuit” onderaan de pagina gezet, op het forum kun je advies vragen over alles wat je wilt vragen of het kan en mag naar het circuit.

Welke schoenen doe je aan als je een race bezoekt.

Je kunt je alledaagse schoenen aan. Beter is het om lichte gympen aan te hebben of wandelschoenen. Het kan zeker als je general admission kaarten hebt, handig zijn om schoenen te hebben die waterdicht zijn in verband met dauw in de ochtend of regenplassen en modder van recente regenbuien. Gemiddeld liepen wij ongeveer 12.000 stappen per dag op het circuit als we tribuneplaatsen hadden en zelfs 19.515 stappen met staanplaatsen. Dat is in ons geval ongeveer 10 tot 15 kilometer per dag! Bedenk hierbij dat De beste tip die we je dus kunnen geven: ga met zo min mogelijk bagage, en zorg voor lichte en goed ingelopen schoenen.

Stappen tijdens race bezoeken

Neem gehoorbescherming mee naar het circuit.

Het klopt dat de huidige Formule 1 auto’s niet meer zoveel geluid produceren als de vroegere v10’s. Desalniettemin is het geluidsniveau bij de Formule 1 races dusdanig hoog dat gehoorbescherming echt onmisbaar is. Ook de andere klasse’s veelal in het voorprogramma van de Formule 1 aanwezig in een raceweekend maken evenveel of zelfs meer geluid. Neem gehoorbescherming mee naar het circuit om je oren te beschermen tegen té hoge geluiden.

Vergeet hierbij ook je kinderen niet, die willen doorgaans geen plugs in, het zit in het begin oncomfortabel. Bij kinderen werkt een setje oorkappen over het algemeen beter.

Het weer op het circuit

Afhankelijk van het weer neem je een aantal zaken wel of niet mee naar het circuit. Laten we het eerst eens over mooi weer hebben. Vergeet dan de zonnebrandcreme niet, bij voorkeur een hoge factor want gecombineerd met een windje kun je al snel verbranden! Schijnt de zon denk dan aan een zonnebril maar vergeet ook zeker geen petje, deze houdt de zon uit je ogen en je gezicht in de schaduw. Zorg bij warm weer voor genoeg drinken, een hervulbare fles is een aanrader. En wat nu als het regent? Een opvouwbare paraplu kan eenvoudig in je tas meegenomen worden, maar kan bij harde wind snel kapot gaan. Wij nemen zelf altijd een regenponcho mee: licht van gewicht, klein en handzaam.

Checklist wat neem je mee naar het circuit:

 • Entreekaarten / Tickets
 • Parkeerkaart voor de auto
 • Gemakkelijke zittende kleding van je favoriete raceteam, coureur of neutraal zoals bijvoorbeeld oranje.
 • Lichte, waterdichte schoenen (wandelschoenen of gympen)
 • Extra trui, regenponcho en/of paraplu bij wisselvallig weer
 • Zonnebrand, zonnebril en optioneel een petje bij zonnig weer
 • Gehoorbescherming
 • Eten en drinken of koop op het circuit
 • Fotocamera of voldoende accucapaciteit op de smartphone (powerbank op circuit tegen betaling, eigen powerbanks niet toegestaan maar wel mee te nemen)
 • Bij staanplaatsen: krukje of stoeltje (grote stoelen niet toegestaan)
 • Medicijnen (paracetamol) en tekentang.
 • Eventueel radio om mee te luisteren met bijvoorbeeld commentaar van Olav Mol. (Dab+ radio)
 • Verrekijker

Mis je nog iets? Laat het ons even weten op het forum

Lees meer...