Bahrein Inetnational Circuit

Welkom op het Bahrein International Circuit! Een prachtige avondrace en de tweede Grand prix op de Formule 1 kalender. Deze wordt verreden op zondag 22 maart 2020. Het Bahrein International Circuit is 5,412 kilometer lang telt 15 bochten, en wordt rechtsom met de klok mee, verreden. Tijdens de race op zondag zullen er maximaal 57 rondes verreden worden. Op vrijdag 20 maart 2020 wordt er gestart met twee vrije trainingen, waarna er op zaterdag 21 maart 2020 wordt gestart met nog een vrije training. Na deze vrije training volgt de Kwalificatie voor de race op zondag 22 maart 2020.

Bahrein Inetnational Circuit
Bahrein Inetnational Circuit

Bahrein International Circuit

Zoals meerdere circuit op de Formule 1 kalender is ook dit circuit in Bahrein ontworpen door de bekende Duitse ontwerper Hermann Tilke. Het is een circuit waar buiten de Formule 1 weinig wordt gereden. Daarom is het voor de coureurs met name op de vrijdag altijd zoeken naar grip op het stoffige circuit. Zoals gezegd is het een avond race, de gedeeltelijk in het donker en het kunstlicht verreden wordt. De snelste ronde is in 2004 gereden door Michael Schumacher in zijn Ferrari en hij klokte een tijd van 1:30.252. In 2020 wordt de snelste rondetijd hoogst waarschijnlijk niet verbroken.

Lay out Bahrein International Circuit

Lay out Bahrain International Circuit
Lay out Bahrain International Circuit

We nemen je mee een rondje op over circuit in Bahrein. Als je het rechte stuk op komt vanuit bocht 15 hebben de Formule 1 coureurs ongeveer een snelheid van 200 kilometer per uur. Op dit rechte stuk komen ze de eerste DRS zone tegen. Aan het einde van dat rechte stuk behalen ze een top snelheid van ongeveer 315 kilometer per uur. Het rechte stuk klimt ook omhoog richting bocht 1. De eerste bocht die na het rechte stuk volgt is een langzame bocht waar ze gemiddeld met slechts 75 kilometer per uur rechtsaf door heen draaien.

Hierna volgt er een snelle bocht naar links met alweer een volgende rechte stuk richting bocht 4. Op dit rechte stuk halen de Formule 1 auto’s een topsnelheid van ongeveer 290 kilometer per uur. Er volgt weer een langzame bocht rechtsaf waar ze met een snelheid van ongeveer 115 kilometer per uur door heen rijden. Hierna volgen er een serie hoge snelheid bochten. Hier rijden ze met zeker 200 kilometer per uur door heen en vervolgens komen ze aan bij de hair-pin bocht. Deze bocht 8 rijden ze met een snelheid van ongeveer 80 kilometer per uur door heen.

Bocht 9 en 10 lastigste van het circuit

Volgens de coureurs zijn de bochten 9 en tien de lastigste bochten op dit circuit. Dit omdat je instuurt, maar ook tegelijk moet remmen en daardoor je wielen extreem snel blokkeren tijdens het remmen. En het laatste wat je wil als coureur is een vlak stuk op je band. Hierna volgt er weer een recht stuk met DRS en behalen de Formule 1 auto’s een top snelheid van ongeveer 305 kilometer per uur en duiken we de hoge snelheidsbochten 11 en 12 in. Met ongeveer 130 kilometer per uur rijden ze door bocht 13 naar het volgende rechte stuk. Naar de laatste bocht, bocht 15 rijden ze met een top snelheid van ongeveer 300 kilometer per uur. Daarna duiken ze rechtsaf weer het rechte stuk op richting start/finish.

En zo heb je een rondje mogen meegenieten hoe onder andere Max Verstappen zijn rondje over het Bahrein International Circuit beleefd.

Video van een rondje over circuit Bahrein

In de onderstaande video nemen we je ook live mee in een rondje over het Bahrein International Circuit. Relax and Enjoy! Ben jij ook een sim racer? Kijk dan ook eens op www.simrace.nl

Race bezoeken forum

Op onze website vind je ook een gezellig en heel informatief forum voor verschillende raceklassen. We hebben enthousiaste leden die je vraag altijd willen beantwoorden en wellicht kan jij wel iemands vraag beantwoorden en op weg helpen.

Tickets Formule 1 weekend

Bij ons kan je nu ook de beste en goedkoopste tickets vinden voor de Formule 1 Grand Prix in Bahrein. Je vind bij ons kaartjes voor de kinderen, de volwassenen en de mindervalide. Je kan het circuit in Bahrein alleen op zondag bezoek, maar ook het hele weekend. Alle tickets vind je bij ons, check de banner hieronder en bestel je Formule 1 kaartje voor de Grand Prix van Bahrein.

Formule 1 tickets
<a href="https://www.gootickets.com/en/7-formula-1/2802-bahrain-f1/?affid=8607&amp;pgs=91">Formule 1 tickets</a>

Vluchten en huurauto.

Ben jij opzoek naar de goedkoopste vluchten richting Bahrein? Door op de onderstaande banner te klikken vind jij de goedkoopste vluchten naar jou bestelling. Via deze banner hebben al veel race fans hun vlucht gevonden. Je vergelijkt namelijk alle beschikbare vliegtuig maatschappijen en daarom vind je altijd de goedkoopste.

En als je dan met dat vliegtuig naar Bahrein gaat, hoe kom je dan bij je het circuit of je accommodatie? Gelukkig kan je tijdelijk bij ons ook je huurauto met korting boeken. Door op onderstaande banner te klikken kom je automatisch op de pagina, waar je ook gelijk 15% korting krijgt op jouw huurauto. Actie is tijdelijk, de aanbieder kan dit op elk gewenst moment stopzetten.

Mocht je eens een kijkje willen nemen op de officiële website van het circuit dan kan dat hier.