Welkom op het Hanoi Circuit in Vietnam, een prachtig stratencircuit in Hanoi. De Formule 1 zal hier in 2020, net als tijdens de GP van Nederland op het circuitpark Zandvoort, voor het eerst neerstrijken. Het Hanoi Street Circuit belooft een mooie stratencircuit te worden waar een foutje snel gemaakt is, maar vervolgens ook snel wordt afgestraft.

Formule 1 GP Vietnam

Het circuit

Het circuit in Hanoi is 5,565 kilometer lang en wordt links om verreden. De Formule 1 baan in Vietnam telt 22 bochten, waarvan er sommige ook vol gas genomen kunnen worden. En zoals veel circuit is ook dit circuit ontworpen door de Duitse Hermann Tilke. Enkele delen van het circuit worden nog gerealiseerd en zullen na afloop van de Grand Prix ook weer openbaar toegankelijk worden. Het circuit is namelijk gebouwd in de hoofdstad van Vietnam: Hanoi.

De layout

We nemen je mee voor een rondje over het Formule 1 circuit in Vietnam. Laten we beginnen bij start/finish! Vanaf de start/finish heb je een redelijk lang recht stuk richting de eerste bocht. Op dit rechte stuk behalen ze een top snelheid van ongeveer 310 kilometer per uur, voordat ze linksaf de eerste bocht in duiken. Na bocht 1 volgt een lange doordraaier naar rechts, opgevolgd door weer een bocht naar links en een flauwe naar rechts. Dit zijn de bochten 2, 3, 4 en 5. Hierna volgt er weer een recht stuk richting bocht 6, waar ze een top snelheid behalen van ongeveer 330 kilometer per uur. Dan wordt het flink afremmen voor een bocht naar recht en aansluitend een lange door draaier naar links. Dit zijn de bochten 7 en 8 welke afgesloten worden door een flauwe bocht naar rechts, bocht 9. Hierna volgt een heel lang recht stuk met een hele flauwe bocht naar rechts, die vol gas meegenomen kan worden. Hierdoor halen ze op dit rechte stuk een top snelheid van meer dan 330 kilometer per uur.

Circuit Vietnam Hanoi

Na dit lange rechte stuk remmen ze hard af voor bocht 7, waar ze ongeveer met 70 kilometer per uur linksaf in duiken. Ze rijden met ongeveer 280 kilometer per uur richting bocht 12 en dan komt het bochtige gedeelte van dit circuit. Hierna krijgen ze een hele serie bochten van links/rechts combinaties. Dit zijn de bochten 12 tot en met 20. Hierna duiken ze twee linker bochten in 21 en 22 en komen we weer aan op het rechte stuk richting start/finish.

De ingang van de pitsstraat vind je al in bocht 20. De uitgang daarentegen vind je in bocht 2.

Video layout circuit Vietnam

We hebben een video voor je gevonden waar iemand ons online meeneemt in een Ferrari Formule 1 auto over het Circuit in Vietnam.

Wanneer is de GP van Vietnam?

We hebben een speciale Race Blog geschreven over onder andere dit onderwerp. Hoe laat begint de Formule 1? Hier vind je van elke Grand Prix wanneer deze is en hoe laat deze begint. In onze andere Race Blog beantwoorden we ook de vragen waar de verschillende Grand Prix worden uitgezonden, ook als je op vakantie bent. Tevens nemen we je mee in het voorbereiden op het bezoeken van een race weekend en nog vele andere Blog’s. Check it out!

Forum

Racebezoeken.nl heeft ook een forum voor en door de race fans. Op dit forum vind je heel veel informatie over de verschillende race klassen die er bestaan. Ook vind je er tips en tricks over het bezoeken van een Formule 1 race of andere Grand Prix. En mocht jou vraag er nog niet tussen staan. Er zijn altijd race fans die jou vraag wel willen beantwoorden en misschien kan jij wel iemands vraag beantwoorden.

Red Bull Racing in Hanoi Vietnam

Het Formule 1 team van Red Bull Racing heeft Vietnam al eens bezocht met een Formule 1 auto. David Coulthart mocht de Formule 1 auto van Red Bull destijds door de straten jagen. Check deze mooie video.

En wil je meer weten over de Formule 1, dan kan je hier klikken en er nog veel meer over lezen.