Voordat we de DTM race bezoeken, willen we je wat vertellen over de DTM. De DTM is in Europa een van de grootste toerwagen kampioenschappen. Het wordt samen met het World Touring Car Cup (WTCC) gezien als de Formule 1 onder de toerwagens. Sinds 2000 staat DTM voor Deutsche Tourenwagen-Masters (DTM).

De DTM heeft in de verte wellicht nog wel wat weg van de sportieve straatauto’s. Daarom een populaire race klasse onder de race fans.

DTM bezoeken
DTM bezoeken

Hoe ziet de DTM eruit?

Wat krijgen we allemaal te zien als we de DTM race bezoeken?

Het kampioenschap is van oorsprong Duits. De meeste races worden dan ook gereden in Duitsland. Het originele DTM startte in 1984 onder de naam Deutschen Produktionswagen Meisterschaft. Er zijn in al die jaren nogal wat veranderingen geweest binnen de DTM. Ze zijn bijvoorbeeld geswitcht naar Sedan en weer terug naar Coupé.

De DTM begint op vrijdag met twee vrije trainingen, waarvan de eerste 45 minuten duurt en de tweede 30 minuten duurt. Op zaterdag ochtend beginnen ze met een 20 minuten durende kwalificatie, waarna de eerste race start, een race op zaterdag duurt 40 minuten, en een pitstop is niet verplicht. De race op zondag begint in de ochtend weer met een kwalificatie en duurt daarentegen 60 minuten, en een pitstop met bandenwissel is dan wel verplicht.

Ondanks dat het van oorsprong een Duits kampioenschap is, wordt er ook gereden op andere internationale circuits zoals het TT circuit in Assen. Voor 2020 ziet de kalender er als volgt uit.  

DTM kalender 2020
DTM kalender 2020

Een DTM race bezoeken

Als je de DTM wil bezoeken moet je soms best een hoop regelen en aan hoop zaken denken. Om te beginnen moet je kijken welke race je gaat bezoeken. Hierna ga je kijken op welke plek je het beste kan zitten langs het circuit en mag je gaan zoeken waar je de beste toegang kaarten kan kopen.

Daarna moet je gaan kijken hoe je naar de DTM Grand Prix toe gaat. Ga je met de auto, kan je carpoolen of ga je vliegen? Als je gaat vliegen heb je wellicht een goedkope huurauto nodig. Kortom genoeg zaken waar je aan moet denken. Gelukkig kunnen wij wat zaken een stuk simpeler voor je maken. Bij ons vind je binnenkort weer de goedkoopste vluchten naar je bestemming. Veel race fans gingen je al voor.

Als je meerdere dagen gaat of wat verder van huis dan heb je ook een goedkope accommodatie nodig. Ook deze kan je bij ons vinden. Wij zoeken onze accommodatie altijd iets verder bij het circuit vandaan, omdat dat veel goedkoper is en je dan ook meer keuze hebt.

Start DTM race

Tips DTM race bezoeken.

Als je een race bezoekt van de DTM dan is het handig om gebruik te kunnen maken van de tips van andere racebezoekers. Zo kan het voor handtekeningenjagers handig zijn om te weten wanneer en waar de handtekeningen sessies zijn. Wat ook altijd leuk kan zijn is de pitwalk, bij veel Formule 1 races wordt op een bepaald moment de pitstraat geopend voor de fans, je kunt dan langs de pitboxen lopen en de racewereld van dichtbij meemaken. Jouw vragen kun je stellen aan de andere racebezoekers op ons forum!

Meer informatie vind je op de website van de DTM