Welke formule serie bestaan er?
Voordat je een Formule serie gaat bezoeken zoals bijvoorbeeld de Formule 1, gaan we vertellen welke Formule series er allemaal zijn. Op deze pagina gaan we het kort hebben over onder andere de Formule 1, Formule 2, Formule 3, Formule E en de Formule W serie.
Formule 1
De eerste in de Formule serie die we gaan bekijken is de Formule 1. De Formule 1 auto is momenteel uitgerust met een 1.6 liter V6 motor met turbo welke in het midden van de Formule 1 auto is geplaatst en Formule 1 is een klasse waar een team helemaal verantwoordelijk is voor de auto. Zowel voor het chassis als voor de motor. Er zijn bijna geen standaard onderdelen in de Formule 1.
Op sommige circuit kunnen rijden Formule 1 auto’s een tops snelheid halen van 350 km/h. Daarnaast maken de Formule 1 auto’s ook gebruik van het KERS-systeem (Kinetic Energy Recovery System), waardoor ze op sommige momenten over extra vermogen kunnen beschikking. Ook beschikken de huidige Formule 1 auto’s over een DRS (Drag Reduction System). Een systeem waarmee coureurs een klep op de achtervleugel kunnen openklappen op stukken van het circuit waar dit is toegestaan. (Let op, in de race alleen als ze binnen 1 seconde van een auto voor hun rijden).

Wil je de Formule 1 bezoeken? Dan vind je hier meer informatie. En ben je opzoek naar goedkope tickets Formule 1? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Je vindt hier de goedkoopste tickets op de beste plekken langs het circuit.
De huidige Formule 1 auto’s zien er zo uit.

Door op de foto te klikken kom je op de pagina van de Formule 1.
Formule 2 & Formule 3
De volgende in de Formule serie is Formule 2 en de Formule 3. Qua uiterlijk lijken de Formule 2 en de Formule 3 auto’s heel veel op de Formule 1 auto’s. Maar toch zijn er wel degelijk verschillen tussen de Formule 2, de Formule 3 en de Formule 1. In de Formule 2 en de Formule 3 zijn alle chassis hetzelfde net als de motoren. Het veld ligt dus over het algemeen veel dichter bij elkaar dan bij de Formule 1. De Formule 2 en de Formule 3 auto’s rijden met een 3.4 liter V6 motor met een enkele turbo. Op sommige circuits (met DRS) haalt een Formule 2 auto een topsnelheid van 335 km/h en een Formule 3 auto ongeveer 300 km/h. De Formule 2 en de Formul 3 rijden vaak in het voorprogramma van de Formule 1.
Wil je de Formule 2 bezoeken of wil je de Formule 3 bezoeken? Dan vind je hier meer informatie.
Door op de foto te klikken kom je op de pagina van de Formule 2 en Formule 3.
Formule E
De Formule E is relatief jonge serie in de Formule serie. Het is een serie die uit volledig elektrische Formule auto’s bestaat. Vandaar de naam Formule E. In 2014/2015 werd dit kampioenschap voor het eerst verreden. De Formule E auto’s zien er ook net even anders uit dan Formule 1 auto’s en hebben een zoals gezegd een totaal andere motor, een elektrische motor. Het geluidsniveau van een Formule E auto is maar 80db. Ter vergelijking, produceert een “normale” personenauto 70db en een bus 90db. De topsnelheid van een Formule E auto ligt ongeveer op 280 km/h.
Stand Formule E
Ben je benieuwd naar de stand in de Formule E? Wie staat er bij de coureurs boven aan en wie staat er bij constructeurs boven aan… Check de actuele WK stand op de pagina WK stand Formule E.
Wil je de Formule E bezoeken? Dan vind je hier meer informatie.

Door op de foto te klikken kom je op de pagina van de Formule E.
Formule W
De laatste in deze serie is de Formule W. Dit is de jongste Formule serie die er bestaat. De Formule W serie heeft net zijn eerste seizoen afgesloten met in de einduitslag, de Nederlandse coureur, Beitske Visser knap op de tweede plaats in het kampioenschap. De Formule W serie auto’s beschikken ook over eenzelfde Chassis en Motor. De motor van de Formule W serie auto’s is een 1.8 liter 4 cilinder motor.
Wil je de Formule W serie bezoeken? Dan vind je hier meer informatie.

Door op de foto te klikken kom je op de pagina van de Formule W serie.
De Formule serie race bezoeken
Als je de Formule 1 of één van de andere Formule series wil bezoeken, zijn er een hoop zaken die je moet regelen. Als eerst moet je natuurlijk gaan kijken welk circuit je gaat bezoeken. Daarna kan je gaan kijken op welke tribune je het beste kan plaats nemen langs dat circuit, om vervolgens te gaan zoeken waar je de goedkoopste toegang kaarten kan vinden. Zo lijkt het heel veel, maar met een hoop zaken kunnen wij je helpen!
Vlucht
Als je er helemaal uit ben naar welke Grand prix je toe gaat, dan mag je gaan kijken hoe je bij dat circuit gaat komen. Er zijn verschillende opties, je met de auto, rij je dan alleen of ga je gezellig carpoolen met andere racefans of kies je de snelle weg en ga je vliegen? En als je dan gaat vliegen heb je vaak ook nog een huurauto nodig. Zo even opgesomd, zijn het een heleboel zaken waar rekening mee moet houden. Gelukkig kunnen wij je bij veel dingen helpen. Bij ons, op racebezoeken.nl, vind je namelijk ook de goedkoopste vluchten naar het circuit. Er zijn al veel racefans je voor gegaan. Vergelijk gratis goedkope vliegtickets.
En hoe kom je vanaf de vliegveld bij je slaapplek of het circuit? Huur via ons de goedkoopste huurauto’s.
Aangezien een raceweekend meerdere dagen duurt, moet je natuurlijk ook ergens slapen. En ook hierbij kunnen we je helpen. En als we je een tip mogen geven, kies voor een accommodatie op ongeveer 30 a 45 minuten bij het circuit vandaan. Deze zijn vaak veel goedkoper en ook nog langer beschikbaar.
En wil je de GP van Nederland, de DutchGP, bezoeken en ben je opzoek naar een camping in de omgeving, dan hoef je niet langer te zoeken. Wij hebben deze allemaal verzameld in gebundeld in een mooi overzicht op onze Camping DutchGP pagina.
Tips Formule races bezoeken.
Wanneer je een race bezoekt van een Formule serie, dan vind je op ons forum een hoop tips van andere racebezoekers. Ben je benieuwd of je de coureurs in levende lijve kan zien en of je de pitstraat wellicht nog in kan. Je kan al uw vragen stellen aan de andere racebezoekers op ons forum!