Wat is de formule 1?

Voordat we de Formule 1 bezoeken of een andere formule serie, willen we je wat vertellen over de Formule 1. De Formule 1 is namelijk de hoogste klasse in de autosport. De FIA (Fédération Internationale de l’Automobile) staat aan het hoofd van deze Formule 1. Rond 1920 a 1930 is deze klasse opgericht onder de naam Grand Prix Racing. Pas rond 1946 (na de tweede wereldoorlog) werd het de Formule 1 en zijn er enkele races gehouden. Pas in 1950 werd het eerste wereldkampioenschap verreden en gewonnen door de Italiaan Giuseppe Farina in zijn Alfa Romeo Alfetta 159. Deze periode werd gedomineerd door autofabrikantenteams als Alfa Romeo, Scuderia Ferrari, Mercedes-Benz en Maserati.

Formule 1 auto vroeger
Formule 1 auto vroeger
Formule 1 auto nu
Formule 1 auto huidig

De Formule 1 auto’s hebben in de loop der tijd een hele metamorfose ondergaan.

Hoe ziet de Formule 1 er nu uit?

Wat krijgen we allemaal te zien als we de Formule 1 bezoeken?

De huidige Formule 1 kent 10 teams met elk twee Formule 1 auto’s en veelal drie coureurs. Twee coureurs die daadwerkelijk tijdens een Grand Prix weekend rijden en 1 test/reserverijder.

Een Grand Prix weekend kent op vrijdag (Monaco op donderdag) twee keer een vrije training. De zaterdag kent ook 1 vrije training (de derde) en een kwalificatie. De kwalificatie bestaat uit de drie rondes. In Q1 rijden alle 20 coureurs hun snelste ronde. Na 18 minuten vallen de 5 langzaamste rijders af. In Q2 rijden de overige 15 coureurs weer hun snelste rond. Na 15 minuten vallen wederom de 5 langzaamste coureurs af. In Q3 (de laatste) rijden de overige 10 rijders weer hun snelste ronde. Wie na 12 minuten de snelste tijd heeft gereden mag als eerste starten op Pole Position. De banden waar de top 10-coureurs in Q2 hun snelste tijd op hebben gereden starten ook op die banden.

Op zondag start de race. Deze race heeft altijd een maximaal aantal ronde (het aantal verschilt per circuit), maar duurt altijd maximaal twee uur.

Nieuw: sprintraces tijdens Formule 1 seizoen 2021

In het raceseizoen 2021 wordt bij wijze van proef 3 keer een sprintrace georganiseerd in een raceweekend. Het raceweekend gaat in deze weekenden volledig op de schop, de eerste sprintrace zal worden georganiseerd tijdens de Britisch GP in het weekend van 18 juli 2021. Op vrijdagmiddag 16 juli zal er gedurende een uur de eerste vrije training zijn om 15:30 uur, gevolgd door de kwalificatie voor de sprintrace, deze start om 19:00 uur en duurt tevens een uur. Op zaterdag 17 juli is om 13:00 uur de tweede vrije training. Om 17:30 start de sprintrace Formule 1 voor het eerst in de geschiedenis! De sprintrace wordt verreden over 100 kilometer. Op zondag 18 juli wordt de GP van Groot-Brittannië verreden, de start is om 16:00 uur. Later in het seizoen wordt nog 2 keer getest met dit concept, op dit moment is nog niet bekend gemaakt tijdens welke GP’s dit zal zijn maar internationale media noemen Monza en Brazilië als locaties voor de andere sprintraces van 2021.

Formule 1 seizoen 2021

Inmiddels weten we dat het Formule 1 seizoen 2021 redelijk terug naar het oude gaat ondanks het Corona virus. Er zijn onlangs wat aanpassingen gedaan in de kalender, onderstaand is de actuele Formule 1 kalender zoals deze in juli 2021 bekend was. De GP van Australië is wederom geannuleerd, de verwachting is dat een ander circuit de race gaat hosten, op dit moment is niet bekend welk circuit de race op 21 november gaat organiseren.

Formule 1 kalender 2021

F1 kalender

Bovenstaand de Formule 1 kalender zoals deze er voorlopig uit ziet in 2021. Let op deze kalender kan nog veranderd worden, vanwege de Corona maatregelen. Zodra er aanpassingen in deze kalender zijn zullen we dit uiteraard weer aanpassen. En ben je opzoek naar de huidige WK stand Formule 1 2021 dan vind je die ook hier.

Formule 1 coureurs en teams 2021

In het Formule 1 seizoen 2021 rijden de onderstaande teams en coureurs.

De Formule 1 bezoeken

Als je de Formule 1 of een andere formule serie wil bezoeken, zoals de Formule E bezoeken of de Formule W serie bezoeken, moet je soms best een hoop regelen en aan hoop zaken denken. Om te beginnen moet je kijken welke race je gaat bezoeken. Hierna ga je kijken op welke plek je het beste kan zitten langs het circuit en mag je gaan zoeken waar je de beste toegang kaarten kan kopen.

Formule 1 tickets
<a rel="noreferrer noopener" aria-label="Formule 1 zoek je hier in de ticketshop (opent in een nieuwe tab)" href="https://www.gootickets.com/7-formula-1/?affid=8607&amp;pgs=91" target="_blank"><strong>Formule 1 tickets zoek je hier in de ticketshop </strong></a>

Daarna moet je gaan kijken hoe naar de Grand Prix toe gaat. Ga je met de auto, kan je carpoolen of ga je vliegen?

Bij ons zoek je vrijblijvend de goedkoopste vluchten naar je bestemming. Veel racefans gingen je al voor. Vergelijk gratis goedkope vliegtickets.

En ben je opzoek naar een goedkope huur auto? Dan ben je ook bij ons aan het juiste adres!

Als je meerdere dagen gaat of wat verder van huis dan heb je ook een accommodatie nodig. Ook deze kan je bij ons boeken. Wij zoeken onze accommodatie altijd iets verder bij het circuit vandaan, omdat dat veel goedkoper is en je dan ook meer keuze hebt.

Camping DutchGP Zandvoort

Ben je bijvoorbeeld opzoek naar een camping in de buurt van circuitpark Zandvoort, dan heb je geluk. Wij hebben alle campings voor je opgezocht en hier voor je overzichtelijk gemaakt.

Tips Formule 1 bezoeken.

Als je een race bezoekt van de Formule 1 dan is het handig om gebruik te kunnen maken van de tips van andere racebezoekers. Zo kan het voor handtekeningenjagers handig zijn om te weten wanneer en waar de handtekeningen sessies zijn. Wat ook altijd leuk kan zijn is de pitwalk, bij veel Formule 1 races wordt op een bepaald moment de pitstraat geopend voor de fans, je kunt dan langs de pitboxen lopen en de racewereld van dichtbij meemaken. Jouw vragen kun je stellen aan de andere racebezoekers op ons forum!

Als je een andere Formule serie wil bezoeken dan vind je hier alle andere informatie.