Welkom op het Formule 1 circuit Albert park in Melbourne Australië. Ook in het seizoen 2020 is dit circuit weer de eerste race op de Formule 1 kalender. Al sinds 1996 staat dit circuit op de Formule 1 kalender en het is een semi straten circuit. Een gedeelte van het circuit is openbare weg wat tijdens het Formule 1 weekend wordt afgesloten en een gedeelte is circuit. In 2020 is de Formule 1 hier in Australië te vinden van 13 maart 2020 tot en met 15 maart 2020.

Skyline circuit Albert Park Australië
Skyline circuit Albert Park Australië

Circuit Albert Park

Het Formule 1 circuit Albert park in Melbourne Australië is 5.303 kilometer lang en zoals hier boven al genoemd is het een half straten circuit. Het is een circuit aangelegd in een park, vandaar de naam “Circuit Albert Park”. Tijdens de aanleg van dit circuit stuitte dit op nogal wat kritiek, maar uit eindelijk werd dan toch deze Grand Prix hier voor het eerste verreden in 1996 in plaats van het circuit Adelaide ook in Australië.

Over het 5.303 kilometer lange circuit rijden de Formule 1 coureurs tijdens de race 58 rondes richting de finish vlag. De snelste ronde is sinds 2004 nog altijd in handen van Michael Schumacher met een tijd van 1:24.125. Ook dit circuit kent 3 sectoren en heeft ook 3 DRS zones. De eerste ligt op het rechte stuk bij de start/finish lijn, de tweede ligt direct na bocht 2, richting bocht 3. De derde DRS zone, die in 2018 is toegevoegd, ligt na bocht 12 en gaat richting bocht 13. Dit moest het aantal inhaal acties op het circuit in Australië gaan verhogen. Het aantal inhaal acties liep namelijk nogal terug de laatste jaren.

Lay out van het Circuit Albert Park

Circuit Albert park Australië
Circuit Albert park Australië

Als je over het hobbelige rechte stuk rijd, bij start/finish, richting de eerste bocht dan behalen de coureurs hier ongeveer een topsnelheid van 321 kilometer per uur met hun DRS open. Dan ga redelijk hard bocht 1 in naar rechts en heb je direct een vol gas bocht naar links, bocht 2. Na bocht 2 heb je de tweede DRS zone en halen ze een topsnelheid van ongeveer 310 kilometer per uur.

Hierna volgen een aantal bochten combinaties tot aan bocht 10 en gaan ze weer een stuk met een flauwe bocht naar links, maar die wel vol gas is en behalen ze een top snelheid van ongeveer 299 kilometer per uur en duiken ze hard links af bocht 11 en weer rechts bocht 12 in, richting de derde DRS zone. In deze DRS zone halen ze een topsnelheid van ongeveer 315 kilometer per uur richting bocht 13.

En na de bochtencombinaties 14, 15 en 16 ga je weer met DRS het rechte stuk op langs start/finish en heb je het rondje Albert Park gereden in een Formule 1 auto.

Video opbouw Circuit Albert Park Australië

Hieronder nog een video van het circuit Albert Park en het opbouwen van het circuit. Hier krijg je een goede indruk hoe het circuit eruit ziet tijdens een Formule 1 weekend en hoe dat hele opbouw proces in zijn werk gaat.

Race bezoeken forum

Op ons forum vind je nog meer informatie over dit Formule 1 weekend over onder andere accommodaties en welk vliegveld het dichtste bij het circuit ligt.

Vluchten en huurauto

Ben je opzoek naar de goedkoopste vluchten richting Melbourne Australië, dan vind je deze door hieronder op de banner te klikken. Via deze link vind je de goedkoopste vlucht, omdat alle maatschappijen met elkaar worden vergeleken. Er zijn al veel race fans je voor gegaan.

Als je met het vliegtuig naar een Grand prix weekend gaat heb je vaak ook een huurauto of ander vervoersmiddel nodig naar je accommodatie of het circuit. Ook je huurauto kan je via ons huren met korting. Door op onderstaande banner te klikken kom je automatisch op de pagina waar je direct je korting krijgt op je huurauto.

Omdat het circuit alleen opgebouwd wordt tijdens een Formule 1 race en normaliter dus niet volledig bestaat heeft het geen eigen website, zoals circuitpark Zandvoort dat bijvoorbeeld wel heeft. Wel heeft de Formule 1 een website gemaakt voor het Circuit Albert Park.