WK stand Formule 1

In maart 2020 begint het 71e seizoen van de Formule 1! Op deze pagina vind je de actuele WK stand in het Formule 1 van seizoen 2020. Na iedere race zullen we de statistieken zo snel mogelijk bijwerken! Uiteraard zullen we dit doen nadat de race uitslag definitief is geworden. Het WK kent 2 kampioenschappen het WK voor de coureurs en het WK voor de constructeurs oftewel de teams. In het Formule 1 seizoen 2020 zullen er wederom 20 coureurs meedoen voor het wereldkampioenschap. de 20 coureurs hebben een zitje bij 1 van de 10 constructeurs. Samengevat: Ieder team doet dus ook met 2 coureurs mee aan het kampioenschap voor constructeurs. Hierdoor is het noodzaak dat beide coureurs genoeg punten halen om de concurrentie voor te blijven.

WK Stand Formule 1

Generated by wpDataTables

De stand in het WK Formule 1 2020 coureurs in bovenstaand overzicht is bijgewerkt tot en met de race van: __________________ .

WK stand constructeurs

Generated by wpDataTables

De stand in het WK Formule 1 2020 constructeurs in bovenstaand overzicht is bijgewerkt tot en met de race van: __________________ .

Formule 1 kalender 2020

Op de pagina Formule 1 bezoeken vind je ook de huidige kalender van de Formule 1. In deze rare tijd veranderd die nogal, maar wij houden de meest actuele Formule 1 kalender 2020 voor je bij.

We houden ook de stand bij in het WK van de Formule E, volg je dat ook? Lees dan hier de actuele stand in dit kampioenschap.

Op zoek naar meer informatie over het bezoeken van een race? Kijk dan eens op ons forum!

Puntentelling in de Formule 1 voor de WK stand.

Hoe werkt de puntentelling in 2020 in de Formule 1 nu eigenlijk? Dat zullen we hieronder proberen toe te lichten. De eerste 10 coureurs die over de finish komen verdienen punten voor het WK Formule 1. Daarnaast valt er 1 punt te verdienen als je de snelste ronde in de race hebt gereden. De punten die een coureur haalt tellen voor het team mee voor het constructeurs kampioenschap. Heb je als team 2 coureurs die punten scoren dan doe je dus goede zaken! In het overzicht hieronder staat welke positie punten oplevert en hoeveel punten dat dan zijn:

PositiePunten
125
218
315
412
510
68
76
84
92
101
Snelste raceronde1 punt