Wat is de Formule 2?

Als je van plan bent om een Formule 2 race te bezoeken dan weet je ongetwijfeld dat dit dé opstapklasse naar de Formule 1 is. Voor diegene die het nog niet wist: dat is zo alhoewel er ook coureurs zijn welke de klasse overslaan. Het bekendste actuele voorbeeld hiervan is Max Verstappen.

In deze raceklasse zijn de snelheden al behoorlijk serieus, de topsnelheid van de wagens ligt op Monza bijvoorbeeld op 335 kilometer per uur! Het gebeurd andersom ook dat de kampioen niet door stroomt naar de Formule 1, die raceklasse heeft namelijk maar 20 stoeltjes: ben je geen junior van een raceteam dan zijn je kansen snel bekeken als er weinig stoeltjes vrijkomen.

Hoewel Nyck de Vries in 2019 kampioen van de Formule 2 is geworden waren er geen/weinig vrije stoeltjes in de Formule 1 voor hem beschikbaar. Toen hij dan ook een aanbieding kreeg van het nieuw opgerichte Formule E fabrieksteam van Mercedes koos hij er voor om daar op in te gaan.

Formule 2 auto
Formule 2 auto

Formule 2 in het voorprogramma van een deel van Formule 1 schema.

Als je een Formule 2 race wilt bezoeken dan heb je in 2020 12 mogelijkheden tijdens grand prix weekenden van de F1. F2 is in bijna de helft van de GP weekenden dus het voorprogramma. Een groot deel van het programma is in het Europese seizoen.

Ook de GP van Nederland is in het programma opgenomen. Vanwege de populariteit van de F1 in Nederland is het helaas niet zo makkelijk meer om daar kaarten voor te bemachtigen. Wellicht is een race vlak over de grens een goed alternatief, het circuit van Spa Franchorchamps is dan de dichtstbijzijnde race. Wil je meer informatie over accommodaties in de buurt van het circuit? Kijk hier naar de beschikbaarheid.

Dus ga je de Formule 1 bezoeken dan tref je vaak ook de Formule 2.

Formule 2 kalender 2020

Formule 2 kalender 2020
Formule 2 kalender 2020
Formule 2 kalender 2020

Reisinformatie naar Formule 2 race

Afhankelijk van de race welke jij wilt bijwonen is het jezelf even goed informeren over de details van jouw race bezoek aan te bevelen. In die voorbereiding kan best behoorlijk wat tijd gaan zitten. Enkele vragen waar je dan antwoord op zult moeten zoeken: Welke race ga jij bezoeken? Welk vervoersmiddel naar het circuit gebruik je? Heb je een slaapplek nodig? Zijn er nog kaarten verkrijgbaar voor jouw budget? Als je tips wilt kun je natuurlijk altijd even kijken op ons forum of zelf even een vraag stellen, aanmelden kan eenvoudig met je social media account.

Als je een andere Formule serie wil bezoeken dan vind je hier alle andere informatie.