Wat is de Formule 3 nu precies?

Als je de Formule 3 wil bezoeken wil je eerst weten wat het is. De Formule 3 is een formule auto klasse welke een opstapklasse is van de Formule 2 en uiteindelijk naar de Formule 1. De Formule 3 heeft naast de bekende internationale versie welke wij regelmatig zien in het voorprogramma van de F1 ook nationale varianten, dit zijn onder andere de Britse Formule 3, Duitse Formule 3 en Spaanse Formule 3.

Formule 3 auto
Formule 3 auto

Daarnaast is ook de Formule W Serie een variant. Het rijden met deze auto’s heeft veel weg van de Formule 1, met dien verstande dat de auto’s minder snelheid en vermogen hebben.

Formule W serie bezoeken
Formule W serie auto<br><em>Als je op de foto van de Formule W serie auto klinkt ga je naar die pagina.</em>

Een race bezoeken van de Formule 3?

Als je een race wilt bezoeken van de Formule 3 kun je dus uit meerdere varianten kiezen, in de internationale variant rijden de bekendste namen waarvan al bekend is dat ze een talent zijn voor de toekomst. In de nationale varianten rijden de nog onbekende talenten en ook dit kan heel vermakelijk zijn voor de echte race fans. Nadeel is wel dat de varianten niet in de buurt rijden, je zult er even voor moeten reizen en overnachtingen moeten regelen, dit geldt voor een deel van Nederland niet voor de W serie race in Assen!

Wat kosten toegangskaarten voor een Formule 3 race?

De kosten van toegangskaarten van een Formule 3 race kunnen behoorlijk duur uitpakken, dat heeft alles te maken met het feit dat de F3 in het voorprogramma zit van de F1. Uiteraard kun je als je toegangskaarten voor de F3 race hebt ook de F1 gewoon zien rijden en bijna altijd de F2 ook. De kaarten zijn verkrijgbaar via ticketbureaus, de website van de organisatie en de website van het circuit. Ben jij geïnteresseerd in toegangskaarten? Op ons forum worden de beste tips gedeeld als je een Formule 3 race wilt bezoeken. Uiteraard hebben wij ook nog wel een goede tip: overweeg circuit Spa Franchorchamps, daar rijden ze namelijk niet 1 race in een raceweekend maar 2 races voor de prijs van 1! Dus wil je de Formule 1 bezoeken?

Als je een andere Formule serie wil bezoeken, dan vind je hier meer informatie.