Een ePrix race bezoeken van de Formule E?

Om een race in de Formule E, deze worden ePrix genoemd, te bezoeken zul je moeten reizen. Er is geen ePrix in Nederland. Er zijn wel geruchten dat er mogelijk in Eindhoven een Formule E race gehouden gaat worden maar dit is nog niet bevestigd. Maar doordat 2 van de 22 coureurs Nederlandse coureurs zijn wint de sport aan populariteit. Deze 2 Nederlanders zullen aankomend seizoen Robin Frijns en regerend Formule 2 kampioen Nyck de Vries zijn. In 12 steden over de hele wereld zullen de 22 electrisch aangedreven autos over uitsluitend stratencircuits zoeven.

Formule E bezoeken
Formule E auto

In 2019/2020 rijd de Formule E op de volgende circuits.

Formule E kalender 2020
Formule E kalender 2020
Formule E kalender 2020

Stand WK Formule E

Speciaal voor jou houden we de actuele WK stand van de Formule E bij. Benieuwd wie er nu bovenaan de lijst van de coureurs of de constructeurs staat? Check WK stand Formule E.

Enkele wetenswaardigheden over de Formule E.

De Formule E is nog relatief onbekend bij het grote publiek, veel insiders denken dat deze raceklasse toekomstig bestendig is. De komst van steeds meer fabrieksteams zoals Mercedes dit jaar bevestigen dit.

  • 12 teams, 2 autos en 2 coureurs per team
  • 12 steden
  • 12 stratencircuits
  • Lengte circuit 2,5 tot 3 kilometer
  • Racelengte is altijd 45 minuten + 1 ronde
  • 0 tot 100 kilometer in 2,8 seconden.
  • Topsnelheid 280 kilometer per uur
  • Auto’s produceren 80 Db geluid

Uniek voor de Formule E is de aanvalsmodus en de fanboost. Een coureur activeert deze door een button op het stuur in te drukken, vervolgens van de racelijn af te wijken door de activatiezone. De coureur krijgt dan voor een paar rondes 25 kw vermogen extra tot zijn beschikking. Dit maakt het voor hen mogelijk om afstand te nemen of juist in de aanval te gaan. De race bezoeker kan dit zelf constateren als de HALO blauw kleur is de aanvalsmodus geactiveerd.

Niet te verwarren met de paarse kleur, dit is namelijk de Fanboost! Fans kunnen stemmen op hun favoriete coureur, de top 5 krijgen gedurende de tweede helft van de race gedurende 5 seconden een significante boost van het vermogen van de Formule E wagen, zo heb je als fan een klein beetje invloed op de race uitslag!

Coureurs Formule E 2019/2020

Formule E teams 2020 1-6
Formule E teams 2020 2-6
Formule E teams 2020 3-6
Formule E teams 2020 4-6
Formule E teams 2020 5-6
Formule E teams 2020 6-6

Vliegreizen naar de Formule E?

De Formule E wint steeds meer aan populariteit, voor alsnog is het niet zo dat er een run op vliegtickets is naar de steden waar de Formule E een reis houdt. Uiteraard zijn er altijd scherpe aanbiedingen te boeken als je vliegtickets vroeg of juist laat boekt.

Voor een goed vergelijk van vliegtickets gebruiken wij deze pagina, deze vergelijkt bijna alle aanbieders naar een bestemming. Aangezien de meeste Formule E races niet naast de deur zijn ontkom je er vaak niet aan om één of meer overnachtingen te boeken als je een Formule E race wilt bezoeken. Voor accommodaties hebben wij diverse mooie aanbiedingen verzameld bij onze partners, uiteraard zijn deze over het algemeen in de omgeving van het stratencircuit. Neem gerust eens vrijblijvend een kijkje bij de accommodaties.

En hoe ga je naar het circuit of deze slaapplekken? Huur via ons de goedkoopste huurauto’s.

Check ook ons forum voor de beste tips & tricks van andere race fans.

Ben je opzoek naar een andere Formule serie? Dan vind je hier alle andere.

Hier vind je de officiële site van de Formule E