Een race bezoeken van de Formule W serie!

In 2019 is de nieuwe formule W serie opgericht. De formule W raceklasse is opgericht om vrouwen meer opleidingskansen te geven in de autosport. Na een succesvol 1e jaar zullen ook in 2020 weer een aantal races worden gehouden en kan jij de Formule W serie bezoeken.

Formule W serie bezoeken
Formule W serie auto

De raceklasse is uniek omdat alleen vrouwen mogen delen nemen volgens een selectieprocedure. Het draait dan ook om talent en niet om sponsorgelden. Doordat alle dames rijden in een Tatuus F3 T-318 heeft het hele startveld hetzelfde materiaal tot haar beschikking. Dit maakt dat talent komt boven drijven en is het een garantie voor een spectaculair startveld!

Rijders Formule W serie 2020

coureurs Formule W 2020
coureurs Formule W 2020
coureurs Formule W 2020

Waar moet je rekening mee houden als je een race wilt bezoeken van de Formule W serie?

Allereerst is de Formule W serie een partnerschap met de DTM, de circuits van de DTM worden dan ook aangehouden. Er zijn zeker 6 races van de DTM kalender terug te vinden op de W series kalender. Naast 2 races in Duitsland, 1 race op Zolder en Brands Hatches in Engeland is de verwachting dat ook dit jaar het TT-circuit in Assen weer op de kalender zal staan. Dit zijn dus voldoende races op niet al te grote afstand van Nederland.

Je hebt wellicht zelf een voorkeur voor een circuit om de race te bezoeken. Kijk eerst wat daar de mogelijkheden zullen zijn. Dat is natuurlijk een keuze gebaseerd op datum, locatie en beschikbaarheid van tickets en wellicht een accommodatie. En wellicht heb je een goedkope vlucht nodig of huur via ons de goedkoopste huurauto’s.

Formule W serie kalender 2020

Kalender Formule W serie 2020

Tips tijdens een racebezoek aan de Formule W series.

Als je een race bezoekt van de Formule W serie dan is het handig om gebruik te kunnen maken van de tips van andere racebezoekers. Zo kan het voor handtekeningenjagers handig zijn om te weten wanneer en waar de handtekeningen sessies zijn. Wat ook altijd leuk kan zijn is de pitwalk, bij veel Formule races wordt op een bepaald moment de pitstraat geopend voor de fans, je kunt dan langs de pitboxen lopen en de racewereld van dichtbij meemaken. Jouw vragen kun je stellen aan de andere racebezoekers op ons forum!

Ben je opzoek naar een andere Formule serie? Of wil je de Formule 1 bezoeken? Klik op namen om naar de juiste pagina te gaan.

Hier de officiële site van de Formule W serie.