Wat is de MotoGP?

Voordat we de MotoGP bezoeken, willen we je wat vertellen over de MotoGP. Tussen 1949 en 2001 was er de 500cc-klasse, wat als de zwaarste klasse in de motorsport-wegrace gold. In 2001 werd de MotoGP de opvolger van deze 500cc-klasse. De FIM (Fédération Internationale de Motocyclisme) besloot van de MotoGP een viertakt klasse te maken waarbij de machines gelimiteerd werden tot maximaal 990 cc.  In 2001 was er nog een mix met eerste MotoGP motoren, samen met de 500cc-tweetakt motoren in het laatste 500cc-seizoen. In 2002 werd het eerste volledige MotoGP-seizoen verreden. Naast de verandering aan de motoren, breidde het aantal races per seizoen zich ook uit tot 18 in het seizoen 2007.

Wist je trouwens dat er maar 1 circuit vanaf het begin van de GP-racerij in 1949 betrokken was?  Dit circuit is het Circuit van Drenthe, in de volksmond beter bekend als de TT van Assen.

In het seizoen 2007 werd de maximale cilinderinhoud van de MotoGP weer teruggebracht tot 800 cc. De MotoGP introduceerde echter in 2012 de 1000cc-motor, maar de afgelopen seizoenen reden de MotoGP-coureurs op een 800cc-machine.

MotoGP tegenwoordig

De 500cc-klasse hebben in de loop der tijd een hele metamorfose ondergaan naar de huidige MotoGP.

Hoe ziet de MotoGP er nu uit?

Wat krijgen we allemaal te zien als we de MotoGP bezoeken? De huidige MotoGP kent 11 teams met elk twee MotoGP motoren en twee rijders.

Een MotoGP Grand Prix weekend kent op vrijdag twee keer een vrije training van 45 minuten. De zaterdag kent ook 2 vrije trainingen, een 45 minuten durende en een 30 minuten durende voor de kwalificatie. De kwalificatie bestaat uit twee kwalificaties van beide 15 minuten. Op zondag beginnen ze met een 20 minuten durende warming-up en later die dag start de race.

In 2020 test en racet de MotoGP op de volgende circuits.  

MotoGP kalender 2020
MotoGP kalender 2020

De MotoGP race bezoeken

Wie wil er nou niet een motor bezoeken? Toch zijn er best wel wat zaken die van te voren moet regelen of zelfs nog uitzoeken. Veel MotoGP fans bezoeken de TT Assen, maar veel fans willen ook best wat verder weg om een MotoGP race te bezoeken. Maar welke plek langs het circuit heb je het beste zicht en maak je maak je de mooiste acties mee? En aangezien je opzoek bent naar de goedkoopste kaarten, waar vind je die eigenlijk? De MotoGP tip we je hier het beste over kunnen geven, boek je toegang kaarten zo ver mogelijk vooraf, bij het betreffende circuit zelf. Dit kan je flink wat euro’s schelen.

MotoGP tickets
<a href="https://www.gootickets.com/10-moto-gp/?affid=8607&amp;pgs=91" target="_blank" rel="noreferrer noopener" aria-label="Klik hier voor het actuele MotoGP ticket aanbod. (opent in een nieuwe tab)">Klik hier voor het actuele MotoGP ticket aanbod.</a>

Als je naar de TT Assen gaat, kan je natuurlijk het beste op je eigen motor gaan of met de auto, maar vergeet het carpoolen niet te overwegen. En wil je eens een MotoGP Grand Prix bezoeken wat verder weg en wil je er snel zijn, dan vind je bij ons de goedkoopste vluchten. Er zijn je al veel racefans die via ons geboekt hebben. Wist je dat je bij ons ook terecht kan voor een goedkope huurauto!

Veel MotoGP fans gaan heerlijk op camping zitten, die vlakbij het circuit ligt, maar dat is niet voor elke MotoGP fan weg gelegd. Daarom vind je bij ons ook de beste en goedkoopste accommodaties.

Tips MotoGP bezoeken. Ben je overtuigd en wil je een race van de MotoGP gaan bezoeken dan ben je bij ons aan het juiste adres om alle tips & tricks MotoGP van de andere race fans te vinden. Weet jij bijvoorbeeld waar je het beste kan parkeren of zoek je een race fan waar je mee, mee kan rijden? Je kan al je vragen stellen aan de andere racebezoekers op ons forum!

En Wellicht wil je wel een andere motor race bezoeken.