Wat is de MXGP motorcross?

Voordat we een racen van de Mxgp bezoeken gaan we je eerst meer vertellen over de motorcross in zijn algemeenheid. In 1957 is het eerste kampioenschap motorcross van start gegaan reed men alleen met 500cc crossmotoren. In 1962 kwam daar ook een kampioenschap bij voor de 250cc en in 1975 kwam dar ook nog de 125cc klasse bij. In 2003 werden deze drie raceklassen vervangen door de MX1, MX2 en de MX3 en de MX1 werd voortaan als de koninginnenklasse beschouwd. In 2013 werd die naam van het kampioenschap veranderd in MXGP en in datzelfde jaar werd het kampioenschap MX3 ook weer beëindigd. 

Hier zie je de motorcross in actie.

MXGP motor

MXGP

De MXGP is de koningsklasse van de motorcross en is een klasse in voor motoren met een maximale cilinderinhoud van 250cc, in dien het een tweetaktmotor is of 450 cc, indien het een viertaktmotor is. Deze klasse werd eerst als MX1 samen met de MX2 en MX3 ingevoerd in 2003 en in 2013 toen het kampioenschap MX3 eindigde veranderd in MXGP. Het is de meest bekende klasse in de motorcross, waar de beste rijders rijden en welke ook de meeste media-aandacht krijgt.

MX2

De MX2 is een klasse in de motorcross voor motoren met een maximale cilinderinhoud van 125cc, indien het tweetaktmotor is of 250 cc, indien het een viertaktmotor is. Deze klasse werd samen met de MX1 en MX3 ingevoerd in 2003 en is ze de opvolger van de vroegere 125cc-klasse. In deze klasse worden de nieuwe talenten opgeleid en vanaf 2010 werd er ook een leeftijdsgrens ingevoerd. De bovengrens is vastgesteld op 23 jaar. Het is daarom ook gebruikelijk dat de goede rijders in de lichtere MX2-klasse na een aantal jaren de overstap maken naar MXGP.

Een MXGP motorcross race bezoeken

Als je de mxgp motorcross of één van de andere motorrace klasse wil bezoeken dan is dat net even anders als een andere motor race bezoeken. Er zijn een aantal motorcross evenementen die je kan bezoeken, waaronder ook 1 in Nederland, namelijk die in Valkenswaard. Maar waar vind je eigenlijk die toegang kaarten?

Vergeet niet dat als je naar de motorcross in Valkenswaard gaat om ook het carpoolen te overwegen. Meer info hierover vind je hier onder en op ons forum. Maar als je één van de motorcross wedstrijden buiten Nederland wil bezoeken, zou je het vliegen kunnen overwegen. Hier op racebezoeken.nl vind je ook nog de goedkoopste vluchten.

Veel motorcross fans blijven een heel weekend, en zoeken een accommodatie. Er zijn vaak in de buurt genoeg accommodaties en we gaan je helpen de meest geschikte te vinden.

Tips Motorcross races bezoeken.

Er zijn best wel wat tips te geven, maar ook te vinden op ons forum als je een race bezoekt van de motorcross. Langs welk stuk zie je bijvoorbeeld de meeste actie of de mooiste sprongen? Maak gebruik van de kennis en tips van andere motorcross fans.