Welke raceklassen bestaan er in de Verenigde Staten?

Voordat je een raceklasse gaat bezoeken in de Verenigde Staten zoals bijvoorbeeld de NASCAR of de IndyCar, gaan we vertellen welke raceklassen er allemaal zijn. Op deze pagina gaan we het kort hebben over onder andere de IndyCar met alle opstapklassen en de NASCAR met alle opstapklassen.

Indycar series

De eerste raceklasse uit Amerika die we gaan bekijken zijn de IndyCar series. Bij de IndyCar hebben alle auto’s een standaardchassis van Dallara en worden de motoren door Chevrolet en de Amerikaanse tak van Honda geleverd. De motor is vergeleken met bijvoorbeeld een Formule 1 auto een veel simpelere 2,2 liter twin-turbomotor, zonder hybridesystemen. De topsnelheid van een IndyCar auto ligt op ongeveer 380 kilometer per uur. Omdat de IndyCar vooral op ovalcircuits rijden, wordt deze snelheid ook regelmatig behaald.

De actuele WK stand in de IndyCar seizoen 2020 vind je op de pagina WK stand IndyCar 2020.

De huidige IndyCar auto’s zien er zo uit.

IndyCar auto 2020
Foto afkomstig van de Facebook pagina Rinus Veekay fanpage

Door op de foto te klikken kom je op de pagina van de IndyCar.

Indy Lights en U.S. 2000

De Indy Lights is de opstapklasse voor de IndyCar, net zoals de Formule 2 dat voor de Formule 1 is. De Indy Lights rijdt net als de IndyCar met een standaard chassis van Dallara, maar wel met een andere motor. Ze rijden namelijk met een 2,0 liter V4-motor van Mazda. De topsnelheid van een Indy Lights auto is ongeveer 320 kilometer per uur.

Na de Indy Lights bestaat er ook nog een U.S. 2000 klasse. Deze klasse is weer te vergelijke met de Formule 3. Dus eigenlijk een opstapklasse voor de Indy Lights. Ook de U.S. 2000 heeft een standaard Dallara chassis net als de IndyCar en de Indy Lights. De U.S. 2000 autorijden met dezelfde motor als de Indy Lights, maar hebben toch een topsnelheid van “maar” ongeveer 240 kilometer per uur.

NASCAR

De NASCAR is een stockcar serie in de Verenigde Staten en deze klasse rijdt vooral op Ovalcircuits. Het is een totaal andere serie als de IndyCar serie. De NASCAR zijn gesloten auto en de IndyCar zijn open auto’s. Verder kent de NASCAR ook 3 cups. Namelijk de “Monster Energy Cup”, de “Xfinity Series” en de “Camping World Truck Series”.

Monster Energy Cup

De Monster Energy Cup is de grootste cup binnen de NASCAR. Hier rijden ze met achterwiel aangedreven auto’s en zit de motor in tegenstelling tot de IndyCar wel voorin. In de Monster Energy Cup rijden ze met een 5.8 liter V8 motor waarmee een topsnelheid wordt bereikt van ongeveer 321 Kilometer per uur.

Nascar bezoeken
<strong>Nascar bezoeken</strong>

Door op de foto te klikken kom je op de pagina van de NASCAR.

Xfinity Series & Camping World Truck Series

De auto’s van de Xfinity Series lijken nog heel erg op die in de Monster Energy Cup. Ze zien er bijna hetzelfde uit en rijden ook met een 5.8 liter V8 motor, maar toch ligt de topsnelheid net iets lager op 305 kilometer per uur.

De Camping World Truck Series is echt wel een andere cup als Monster Energy Cup en de Xfinity Series. Het is wel ook een stockcar serie, maar dan met trucks. Ook hier is alleen het uiterlijk iets anders als bij de andere cups. Ook hier rijden ze met dezelfde 5.8 liter V8 motor en heeft een topsnelheid van ongeveer 321 kilometer per uur.

Een IndyCar of NASCAR-race bezoeken

Als je de IndyCar of de NASCAR in de Verenigde Staten moet er best nog wel wat water door de spreekwoordelijke Rijn. Om te beginnen zijn er overeenkomsten, maar ook zeker verschillen tussen de IndyCar en de NASCAR. Dus om te beginnen, welke klasse ga je bezoeken of wellicht wil je ze beide gaan bezoeken. Maar naar welk circuit ga je dan? Welke vlucht is het goedkoopste? Waar vindt ik de goedkoopste huurauto en waar kan ik slapen? En waar vind ik de goedkoopste toegangskaarten?  Kortom allemaal vragen die je moet beantwoorden, maar waar wij je mee kunnen helpen.

Om te beginnen kunnen we je helpen met de goedkoopste vluchten naar de Verenigde Staten. Bij ons vind je binnenkort namelijk de goedkoopste vluchten naar je bestemming.  Er zijn al veel race fans je voor gegaan naar Amerika. Op dit moment nog niet beschikbaar, kijk op de website van skyscanner voor scherpe prijzen.

Maar ook qua huurauto kunnen we je een mooie aanbieding doen van 15%.

Verder heb je waarschijnlijk ook een goedkope accommodatie nodig en ook hierbij kunnen we helpen. Een een kleine tip vooraf, wij zoeken onze accommodaties altijd wat verder bij het betreffende circuit vandaan. Vaak is dat namelijk veel goedkoper en heb je ook nog meer keuze.

Tips IndyCar of NASCAR-races bezoeken. En als je dan besloten heb om een race te gaan bezoeken in de Verenigde Staten, hoe mooi zou het dan zijn als je gebruik kan maken van de tips van andere racebezoekers? We hebben een forum voor en door de race fans! Stel er gerust al je vragen en geef de andere race fans tips om ze op weg te helpen. Samen kunnen we de motorsport nog toegankelijker maken.