Wat is de IndyCar?
Voordat we een Indycar race bezoeken, willen we je wat vertellen over de IndyCar. De IndyCar is een algemene en overkoepelende naam die gebruikt wordt voor de belangrijkste formule klasse van het kampioenschap in de Verenigde Staten. De naam IndyCar komt uit de naam van de Indianapolis 500. Dit is een race, afgekort indy 500, die in het weekend van Memorial Day wordt gehouden op de Indianapolis Motor Speedway. In 1992 maakte de Indianapolis Motor Speedway een handelsmerk van de naam IndyCar.
In 1996 werd er door de eigenaars van de Indianapolis Motor Speedway een nieuwe raceklasse opgericht. Deze raceklasse heette eerst de Indy Racing League en in 2003 werd deze omgedoopt tot de huidige IndyCar Series. Nadat dit kampioenschap in 2008 fuseerde met het noodlijdende Champ Car werd de IndyCar Series het enige overblijvende kampioenschap. De naam Indy Racing League wordt echter nog steeds gebruikt als naam voor de overkoepelende organisatie die de IndyCar Series organiseert. Deze organisatie organiseert tevens de opstapklassen Indy Lights en de U.S. F2000.
Voor het seizoen 2012 is besloten om het oude Dallara-chassis te vervangen door een compleet nieuw chassis, wel is waar ook van Dallara, maar waarbij elk team zijn eigen aerodynamische pakket (bodypanelen, aerokit, sidepods en vleugels) kan bouwen die uiteindelijk op een standaard chassis komen. Honda werd ook niet langer meer de enige motorbouwer, aangezien Chevrolet ook zijn comeback maakte.
De IndyCar auto’s zien er tegenwoordig zo uit.

Hoe ziet de IndyCar er nu uit?
Wat krijgen we allemaal te zien als we een IndyCar race bezoeken? In het verleden werd er uitsluitend op ovale circuits gereden, net als je bij de NASCAR nog steeds ziet. Echter vanaf het seizoen 2005 werd er ook op enkele andere circuits gereden en vanaf 2010 staan er meer andere circuits op de kalender dan alleen de ovale circuits.
Een raceweekend van de IndyCar ziet er net even anders uit als dat van de Formule 1 bijvoorbeeld. Een weekend van de IndyCar is als volgt opgebouwd. Op vrijdag zijn er twee vrije trainingen van beide 1 uur en 45 minuten. Op zaterdag beginnen ze wederom met een vrije training van 1 uur en 45 minuten, waarna ze zich gaan klaar maken voor de kwalificatie.
De kwalificatie ziet er vervolgens als volgt uit. Bij de IndyCar kwalificeren ze zich in drie rondes. De eerste ronde/groep 1 duurt 10 minuten en ook de eerste ronde/groep 2 duurt 10 minuten. Daarna begint ronde 2 met over gebleven coureurs en deze duurt ook 10 minuten. De laatste zes coureurs gaan vervolgens door naar de laatste kwalificatieronde welke 15 minuten duurt.
En dan op zondag is het raceday. In de ochtend beginnen ze met een warming up van 30 minuten om vervolgens ’s middags een race te rijden van twee uur en 30 minuten.
WK stand IndyCar 2020
Op onze pagina WK stand IndyCar 2020 vind je de actuele WK stand van de IndyCar seizoen 2020. Hier rijd onder andere de Nederlandse coureur Rinus van Kalmthout (door de Amerikanen genoemd als Rinus VeeKay).
In 2020 rijdt de IndyCar op de volgende circuits.




Een IndyCar race bezoeken
Wil jij als echte Amerikaanse raceklasse fan de IndyCar bezoeken dan kunnen er een hoop zaken zijn waar je rekening mee moet houden. De IndyCar rijd op verschillende circuits door Amerika heen en welke is nou het leukst om te bezoeken en kan je de Grand Prix wellicht combineren met een vakantie met je vrienden of gezin? En waar vind je nou de beste en goedkoopste toegang kaarten voor de IndyCar?
Wat heb je verder nog te regelen als je naar een IndyCar Grand Prix toe gaat? Omdat alle races in de Verenigde Staten zijn, is de kans groot dat je moet gaan vliegen. Maar vanaf het vliegveld heb je wellicht ook een huurauto nodig. De goedkoopste huurauto’s vind je buiten het vliegveld en hebben een service die je ophaalt van het vliegveld en naar hun verhuurlocatie brengen. Gelukkig kunnen we je met een hoop zaken helpen. Via racebezoeken.nl kan je vrijblijvend de goedkoopste vluchten en hotels zoeken via Expedia. Er zijn je al veel race fans voor gegaan.
En wat dacht je van een goedkope huurauto met 15% korting speciaal voor onze bezoekers?
Wellicht heb je ook nog een accommodatie nodig en gelukkig kan je deze ook bij ons boeken. In Amerika heb je heel veel verschillende accommodaties, ook de wat grotere waar je huisjes kan delen om de kosten flink te drukken.
Tips IndyCar race bezoeken. Als je een race bezoekt van de IndyCar is vaak elke tip meer dan welkom, je wilt immers alles uit je race bezoek halen tijdens zo’n Grand Prix weekend. Als je met vragen zit, houd ze dan niet bij je, maar stel je vragen gerust aan de andere racebezoekers op ons forum! Samen weten we immers meer dan alleen.