Wat is de NASCAR?

Voordat we een NASCAR race bezoeken gaan we je eerst meer vertellen over de NASCAR. De National Association for Stock Car Auto Racing, de afkorting van NASCAR is eigenlijk niet een race klasse zoals sommige mensen denken, maar een overkoepelende organisatie in de Verenigde Staten die een aantal nationale, maar ook regionale kampioenschappen organiseert in het stockcar racen. Er zijn drie nationale kampioenschappen, het meest belangrijkste kampioenschap is namelijk de Sprint cup. Deze sprint cup heet de Monster Energy Cup. Verder zijn er ook de Nationwide Series en de Camping World Truck Series. De Nationwide Series noemen ze de Xfinity Series en de Camping World Truck Series heeft de zelfde naam. Dat laatste is een kampioenschap voor pick-up trucks.

Hier zie je één van de stockcars uit de NASCAR.

Nascar bezoeken
Nascar bezoeken

Één van de bekendste NASCAR races in de Verenigde Staten is de Daytona 500 op de Daytona International Speedway in Florida. Een circuit met een rijke en lange geschiedenis. De eerste race op deze Daytona international Speedway was al in 1959.

Een NASCAR race bezoeken

Als je de NASCAR of één van de andere Amerikaanse race klassen wil bezoeken zijn er best een hoop zaken die je moet regelen. Aangezien de NASCAR alleen in de Verenigde Staten rijd, kom je er veelal niet met alleen toegangskaart. Nadat je de race uitgekozen heb waar je naar toe wil, zal je moeten gaan kijken hoe je er gaat komen, waar je gaat verblijven en waar je daarna nog eens je goedkoopste toegangskaarten gaat vinden. En als je eindelijk gevonden heb waar de toegangskaarten het goedkoopst zijn, waar gaan we dan zitten langs het circuit? Wellicht heb je ook een huurauto nodig?

Gelukkig kunnen wij een hoop zaken voor je uit handen nemen. Bij ons op racebezoeken.nl vind je namelijk de goedkoopste vluchten naar je bestemming, maar ook kunnen we je helpen aan een goedkope huurauto. Er zijn al veel race fans je voor gegaan.

NASCAR pitstop

En ook qua accommodatie kunnen we je op weg helpen. Deze boek je namelijk ook bij ons op racebezoeken.nl. En als we je vooraf alvast een tip mogen geven, boek je accommodatie altijd iets verder bij het circuit vandaan, omdat dat veel goedkoper is en je dan ook meer keuze heb.

Tips NASCAR races bezoeken.

Als je een race bezoekt van de NASCAR dan is het altijd handig om tips te gebruiken van andere racebezoekers. Zoals de vraag die we hierboven al stelde, wat zijn de beste plekken langs het circuit? Welk vliegveld ligt het dichtste in de buurt van het circuit? Kortom vaak zit je met genoeg vragen, stel ze gerust op ons forum! En wellicht weet je wel het antwoord op ander mans vragen. Samen helpen we elkaar. Een forum voor en door de race fans!