Wat is de FIA World Endurance Championship (WEC)?

Voordat we een WEC race bezoeken, willen we je wat vertellen over de FIA World Endurance Championship, afgekort WEC. De WEC De vervangt de voormalige Intercontinental Le Mans Cup. Veel mensen kennen de WEC met name van de 24 uur van Le Mans. Toch rijdt deze WEC klasse op veel meer circuits. De WEC klasse is één van de weinige klasse, waar auto’s tegelijk strijden binnen verschillende autoklassen. Zo heb je de sport prototypes categorieën (LMP1 en LMP2) en productie gebaseerde GT’s voor de GT Endurance categorieën (LMGTE Pro en LMGTE Am).

LMP 2 auto
LMP 2 auto

De coureurs en de constructeurs worden aan het einde van het seizoen binnen hun klasse gekroond tot kampioen. De WEC kent dus meerdere kampioenen in één seizoen. De LMP1 auto’s en de LMP2 auto hebben qua uiterlijk wel wat dingen gemeen, net als de LMGTE Pro en de LMGTE Am.

LMGTE auto
LMGTE auto

Hoe ziet de WEC eruit?

Wat krijgen we allemaal te zien als we een WEC race bezoeken?

Binnen het World Endurance Championship (WEC) zijn er acht uithoudingswedstrijden in de hele wereld, inclusief de 24 uur van Le Mans. De wedstrijden duren minstens zes uur en op de kalender staan 4 uur van Silverstone de 6 uur van Fuji, 4 uur van Shanghai, 8 uur van Bahrain, 6 uur Sao Paulo, 1000 Mijl van Sebring (8 uur), 6 uur Spa en de 24 uur van Le Mans.

WEC kalender 2020

WEC kalender 2020

Zoals eerder gezegd zijn er vier categorieën: LMP1 en LMP2 prototypes en de GTE-categorie. De GTE-categorie is verdeeld in GTE Pro (voor teams met professionele coureurs) en GTE Am (voor teams met amateurcoureurs).

Een WEC race bezoeken

Als je een WEC race wil bezoeken ben je bij ons aan het juiste adres! Bij een hoop zaken kunnen we je helpen. Nadat je het circuit heb uitgekozen waar je naar toe wil, begint de zoektocht naar de goedkoopste tickets en hoe ga je de reis daar naar toe maken. Een aantal circuits zijn voor ons vanuit Nederland prima met de auto te bereiken (vergeet niet dat je ook kan carpoolen), maar sommige ook helemaal niet en is het vliegtuig de meest gebruikte optie. En als je dan gaat vliegen heb je vervoer nodig naar je accommodatie en het circuit. Is het openbaar vervoer daarvoor goed ingericht of hebben we een huurauto nodig?

Als je dan moet gaan vliegen, dan heb je hier de beste plek gevonden voor de goedkoopste vliegtickets. Veel race fans vonden hier hun goedkoopste vliegtickets. We hebben zo nu en dan een speciale kortingsactie voor onze bezoekers kom regelmatig even terug om te zien of volg ons op facebook of twitter.

Zo kunnen we jou nu 15% korting geven op een goede huurauto!

Buiten je vlucht heb je vaak ook nog een accommodatie nodig. Er zijn verschillende accommodaties die je kan boeken, bekijk ze allemaal bij ons.

Tips WEC race bezoeken.

En als je dan besloten heb om een race te gaan bezoeken van de WEC, kan je waarschijnlijk elke tip goed gebruiken. Zoals we eerder al zeiden zijn er een aantal races prima te bereiken met de auto vanuit Nederland, maar dan is dat natuurlijk veel leuker en goedkoper om dat te doen met andere race fans. Kortom we gaan carpoolen, op ons forum vind je andere race fans die ook willen gaan carpoolen en daar kan je handig afspreken. Ons forum is er voor jou. Onze slogan is niet voor niets, een forum voor en door de race fans.